Annette Brouwers-Reulings gaat GroenLinks versterken, vooral in de sociale sector.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij GroenLinks helaas net geen zetel won, trekt ze de kar voor GroenLinks Kerkrade. Zij is ook lid van het bestuur van GroenLinks Parkstad.

 

Wie ben ik? En waarom vind ik GroenLinks belangrijk?

Ik ben Annette Brouwers-Reulings, 59 jaar. Geboren en getogen in Kerkrade, aan de “Sjpringbron” op Blieerhei. Geboren in een mijnwerkersgezin, nog tijdens de “grauwe” mijn-tijden.

Vanaf mijn tienerjaren zet ik me af tegen de gevestigde orde van kerk en maatschappij en ben ik kritisch en sociaal. Het was in de tijd dat het rapport van “de Club van Rome” de wereld opschrikte voor de naderende milieueffecten van de snelle productie en consumptiemaatschappij.

Ik ben een sociaaldemocraat in hart en nieren. Rood is mijn favoriete kleur. Ik heb een studie Nederlands Recht gevolgd om onrechtvaardigheid en ongelijkheid te bestrijden.

 

Ik ben een mensen-mens.... Naast mijn taken als moeder, huisvrouw en echtgenote, werk ik al bijna 30 jaar in de arbeidsbemiddeling. Ik zie werk, in welke vorm dan ook; regulier, vrijwillig of als mantelzorger, als de basis van ons bestaan, als zinvolle invulling van ons leven. Werk leidt tot waardering en zelfrespect. Werk zorgt voor inkomen, in welke vorm dan ook, salaris of uitkering als tegenprestatie.

 

Ik kies na een lange periode als lid van de Partij van de Arbeid nu voor GroenLinks. Dat doe ik omdat naast werk en zorg voor mensen, de zorg voor ons milieu, voor een toekomst voor onze kinderen, bij GroenLinks als hoogste in het vaandel staat. En omdat bij elke keuze die wij maken, nu en in de toekomst, de toekomst van onze samenleving in ons dorp, onze stad en ons land alles bepalend is voor een verder leven van ons als mens.

Daarom kies ik voor GroenLinks, voor deze kritische stem tussen onze bestuurderspartijen, en wil ik gaan voor de politieke keuzes van deze partij die ook onze kinderen weer weet te enthousiasmeren.

En kies ik voor een politiek team, een samenwerking tussen gelijkgestemden met dezelfde ideeën en idealen, nog steeds, oud en jong, één team: GroenLinks voor Kerkrade.

 

Adresgegevens:

Annette Brouwers-Reulings

Maria Gorettistraat 158, 6462 XV Kerkrade

Tel.nr.: 06 405 490 34

E-mailadres: abrouwea@gmail.com